Гугъл мапс Българите и унгарците са най-далеч от средно европейските нива

...
Гугъл мапс Българите и унгарците са най-далеч от средно европейските нива
Коментари Харесай

Румънците най-бързо забогатяват в ЕС, българи и унгарци са на дъното

Гугъл мапс 

Българите и унгарците са най-далеч от приблизително европейските равнища на покупателна дарба в Европейски Съюз.

От всички страни румънците най-бързо усилват благосъстоянието си и към този момент са на 84 % от междинните равнища в евросъюза.

Това сочат данните на Европейски Съюз.

" Пак сме си най-бедни ", изяснява журналистът Григор Лилов.

" През 2021 година равнищата на действителното самостоятелно ползване (AIC) в Европейски Съюз демонстрират обилни разлики. Използван като мярка за материалното богатство на семействата, AIC на глава от популацията, изразен в стандарти на покупателна дарба (PPS), варира от 65% до 144% от междинното за Европейски Съюз в страните членки през 2021 година

***** БЕЛЕЖКА: Действителното самостоятелно ползване, кратко AIC, се отнася до всички артикули и услуги, фактически потребени от семействата. Обхваща потребителски артикули и услуги, закупени непосредствено от семействата, както и услуги, предоставяни от организации с нестопанска цел и държавното управление за самостоятелно ползване (напр. здравни и просветителни услуги). При интернационалните съпоставения терминът нормално се избира пред по-тясната идея за ползване на семействата, защото последното се въздейства от степента, в която нестопански институции и държавното ръководство работят като снабдители на услуги.

Въпреки че Брутният вътрешен продукт на глава от популацията е значим и необятно употребен индикатор за равнището на икономическо богатство на страните, потреблението на глава от популацията може да бъде по-полезно за сравняване на относителното богатство на потребителите в другите страни. *****

Люксембург записва най-високото равнище на AIC на глава от популацията в Европейски Съюз с 44% над междинното за Европейски Съюз, следван от Германия (20% над), Дания (19% над), Австрия (17% над) и Белгия (16% над).

___________________________________

Най-ниски равнища на AIC на глава от популацията са регистрирани в България - 35% под междинното за Европейски Съюз. Т.е. семействата у нас имат 65% от междинното ползване на артикули и услуги в Европейски Съюз.

____________________________________

.

През 2021 година девет страни членки записват AIC на глава от популацията над междинното за ЕС=

В другия завършек на спектъра с изключение на България зле са Унгария - 70%, Словакия - 71%, Хърватия - 72% и Гърция - 75% от междинното ползване на европейско домакинство.

През последните три години AIC на глава от популацията по отношение на междинното за Европейски Съюз се е трансформирало в множеството държави-членки.

* В Румъния то е повишено на 84% през 2021 година против 78% през 2019

* в Хърватия – респективно 72% против 67%;

* в Латвия - 76% против 71% ;

* в Естония - 80% против 76%;

* в Полша - 84% против 80%;

* в Литва - 97% против 93%;

* в Дания (119% против 115%).

За разлика от това, най-забележимо понижение е записано * в Ирландия - 88% през 2021 година против 94% през 2019 година,

* в Испания - 85% против 91%

* в Малта - 83% против 86%.

Виж поста ми от 2019 година за тази ранглиста

Българите:

ПОСЛЕДНИ Пожарна охрана ПОТРЕБЛЕНИЕ В Европейски Съюз "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР